Camerabeveiliging

Steeds meer woningen, werkplekken en bedrijfspanden maken gebruik van camerabeveiliging. Camerabeveiliging heeft het grote voordeel dat het zowel preventief werkt als bewijs kan leveren als er toch iets gebeurt. Camerabeveiliging is een relatief goedkope vorm van bescherming die geen dure abonnementen of regelmatig onderhoud vereist. Daarnaast kun je de beveiliging nog flink opschroeven door het beveiligen van je deuren, het beveiligen van je ramen of door verschillende vormen van inbraakpreventie te combineren.

De huidige generatie groeit op met camerabeveiliging. Toen eind vorige eeuw camerabeveiliging op een school werd ingevoerd, leidde dat vaak tot onrust bij de ouders. Een school waar camerabeveiliging nodig is, daar moet wel iets heel erg mis mee zijn, zo werd vaak gedacht. Wie nu een brochure van een school bekijkt, ziet dat camerabeveiliging wordt geprezen als een pluspunt van de betreffende school.

Bijna iedereen kiest voor camerabeveiliging in 2022

Alleen een camera aanschaffen en aan de muur schroeven is echter niet voldoende om tot een goede vorm van camerabeveiliging te komen. Vergelijk het met de aanschaf van een professionele camera. Dit maakt van de koper nog geen professionele fotograaf. Daarvoor is een opleiding nodig. Hetzelfde geldt voor een installateur van camerabeveiliging. Een vakman volgt na zijn technische opleiding een cursus tot projectdeskundige of installatiedeskundige en legt hiervoor een examen af.

Camera beveiliging huis, welke moet ik kiezen?

Het kiezen van een betrouwbaar beveiligingscamera systeem kan een uitdaging zijn. Hieronder vindt u een lijst met de voor- en nadelen van de beveiligingscamera’s en camerabewakingsopstellingen die wij aanbieden. Daarnaast kunt u gebruik maken van onze gedetailleerde keuzehulp. U kunt natuurlijk ook rechtstreeks contact met ons opnemen voor hulp bij het kiezen van huisbeveiliging.

Huis beveiligen met camera’s, welke soorten zijn er?

Er zijn verschillende soorten beveiligingscamera’s. Op veel locaties is analoge camerabeveiliging nog in gebruik, soms vanwege de kosten, soms vanwege het gemak, en soms omdat men niet op de hoogte is van de moderne tactiek.

Jammer, want het prijsverschil tussen analoge beveiligingscamera’s en HD-camerabeveiliging is vrij gering, maar HD-camera’s bieden beelden die veel scherper en dus duidelijker zijn dan analoge beveiligingscamera’s.

Bovendien is HD camerabeveiliging precies even eenvoudig te installeren als analoge camerabewaking. Er zijn verschillende HD camera beveiliging systemen, waaronder HD-CVI / TVI met 2, 5, of 8 MegaPixel beveiligingscamera’s en IP camera’s met resoluties van 1080p, 5 MegaPixels, of 4K ultra HD.

Huis beveiligen met camera, ook in de nacht

Uiteraard wilt u dat uw camerabeveiliging ’s nachts net zo effectief is als overdag. Daarom zijn een aantal factoren essentieel bij het selecteren en installeren van nieuwe beveiligingscamera’s.

Wat een camera ’s nachts kan waarnemen, hangt af van de technologie van de beveiligingscamera. Infraroodcamera’s hebben ingebouwde infraroodverlichting die onzichtbaar is voor het blote oog. s Nachts worden de beelden die deze camera’s vastleggen in grijstinten weergegeven.

Wilt u ’s nachts liever een beeld in kleur zien? Kies dan bijvoorbeeld voor beveiligingscamera’s met kleurenweergave. Er wordt wit licht uitgezonden in plaats van infrarood licht, waardoor de camera kleurenbeelden kan vastleggen in totale duisternis. Is hij perfect licht van gewicht? Dan kan de camera in kleur opnemen met alleen omgevingslicht.

Voor- en nadelen van camera beveiliging

Er zitten natuurlijk voor- en nadelen aan elke vorm van camerabeveiliging, lees ze hier direct door om er achter te komen welke deze zijn:

IP-camerabeveiliging voor bewaking

 1. Netwerkkabels zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes en zijn eenvoudig aan te leggen.
 2. Om stroom en video over een enkele UTP-kabel te verzenden, is PoE nodig.
 3. Verkrijgbaar met 2, 4, 5 en 8 MegaPixel cameraresoluties.
 4. Gratis Android en iOS applicaties en software voor Windows en Apple computers.
 5. Plug-and-play bij gebruik van een PoE-recorder; anders handmatig geconfigureerd.
 6. Door de toegevoegde technologie in elke camera is de prijs hoger dan vergelijkbare 4-in-1 camera sets.

Camerabeveiliging met vier-in-één camera’s

 1. Kan worden aangesloten met een combikabel, waarvan u er één ontvangt van 20 meter per camera.
 2. Stroom en video worden over dezelfde kabel verzonden.
 3. Verkrijgbaar met 2, 5 en 8 MegaPixel cameraresoluties.
 4. Gratis Android en iOS applicaties en software voor Windows en Apple computers.
 5. Zodra alles is aangesloten, begint de opname automatisch; configuratie is niet nodig.
 6. De meegeleverde kabels zijn al afgesloten, wat de installatie minder lastig maakt.

WiFi-beveiligingscamera’s voor camera’s

 1. Door de draadloze overdracht is het niet nodig kabels te leggen tussen camera’s en recorders.
 2. Het systeem gebruikt zijn eigen WiFi-netwerk, zodat uw thuisnetwerk niet wordt belast.
 3. Verkrijgbaar met 2, 5 en 8 MegaPixel cameraresoluties.
 4. Gratis Android en iOS applicaties en software voor Windows en Apple computers.
 5. Zodra alles is aangesloten, begint de opname automatisch; configuratie is niet nodig.
 6. Het bereik van de camera en de recorder wordt beïnvloed door obstakels ertussen.

Waar mag je geen camerabeveiliging plaatsen?

Cameratoezicht moet stoppen bij de voordeur en de ramen. Er mag geen camera op de straat worden gericht. Dit om de privacy van voorbijgangers te beschermen. Meer informatie over cameratoezicht in en om woningen is te vinden op de website van het College Bescherming Persoonsgegevens.

Hoe kan ik meerdere locaties beveiligen met mijn camera’s?

Dan is een camerabeveiligingsset erg handig. Deze set bestaat uit een basisstation om beelden direct of later terug te kijken en extra camera’s. Zo beveilig je naast je huis ook de toegangspoort, parkeergarage en tuin. Het is trouwens erg handig om een beveiligingscamera te kiezen die tegen regen, wind en stof kan. Verder moet je goed op het assortiment letten.