Deurbeveiliging

Steeds meer Nederlanders kiezen voor deurbeveiliging om hun woning te beveiligen tegen inbraak. Doorgaans beginnen de meeste mensen met hun deuren beveiligen tegen inbraak als ze beginnen met inbraakbeveiliging. Je kunt dit op verschillende manieren aanpakken door bijvoorbeeld te gaan voor deur beveiliging camera’s, maar als buitenbeveiliging geen optie zijn raden we je aan om te starten met de voordeur.

Deurbeveiliging tegen inbraak

Als een inbreker ergens gemakkelijk wil binnenkomen is een deur of raam vaak de eerste optie om een slot te forceren. Doorgaans maken veel inbrekers gebruik van een koevoet of breekijzer, veel sloten zijn namelijk niet sterk genoeg of op meerdere punten aangebracht.

Het vervelende is dat de inbreker in dit soort gevallen binnen seconden al in je woning staat, door te kiezen voor deuren beveiligen tegen inbraak kun je dit voorkomen omdat de sensoren deze schokken direct voelen en een alarmsignaal doorsturen naar de bewoner of meldkamer.

Uiteraard wil je er in de eerste instantie al voor zorgen dat de inbreker niet binnenkomt, het tijdig detecteren van inbraak is daarom van groot belang. Daarom raden we je aan om beveiliging te installeren op je voordeur, garagedeur en de ramen die toegang kunnen bieden vanaf de begane grond of via het balkon.

Draadloos deurbeveiliging alarm

Je kunt deuren beveiligen tegen inbraak op verschillende manieren aanpakken, veel mensen in Nederland kiezen er voor om een draadloze elektrische deur beveiliging te installeren. Je kunt hier systemen voor aanschaffen die je bij aanbieders voor huisbeveiliging zelf kunt samenstellen. Zoals we net al bespraken is het verstandig om plekken zoals het balkon, de aanbouw of eerste verdieping goed te beveiligen.

Afhankelijk van je budget is het ook mogelijk om te kiezen voor buitenbeveiliging met camera’s waardoor je minder hoeft in te zetten op deur beveiliging. De belangrijkste factor is simpelweg de poging tot inbraak zo snel mogelijk detecteren zodat de inbreker wordt afgeschrikt en de inbraakpoging zo moeilijk mogelijk wordt. Veel alarmsystemen detecteren de inbraak en doen een melding bij een meldkamer zodat de politie snel ter plekke kan komen.

Tips voor deurbeveiliging

De voordeur is de belangrijkste verdedigingslinie voor je huis of bedrijf. Het is het eerste en laatste wat je ziet als je weggaat of binnenkomt, dus het is belangrijk dat de deur er representatief en uitnodigend uitziet. Maar deurbeveiliging gaat verder dan het uiterlijk – het gaat erom dat uw deur sterk en duurzaam genoeg is om inbraak te weerstaan. Hier zijn enkele tips voor deurbeveiliging om je woning zo veilig mogelijk te maken.

Zorg er voor dat je de deuren van goede kwaliteit zijn

De eerste stap in de beveiliging is het versterken van uw deuren. Als uw deuren zwak of broos zijn, is de kans veel groter dat ze door een indringer worden geopend. Om uw deuren te versterken, begint u met het installeren van een nachtslot – dit maakt het veel moeilijker voor iemand om in te breken. U kunt ook overwegen een sluitplaat toe te voegen – een metalen plaat die het gebied rond het nachtslot versterkt – om de stevigheid en veiligheid verder te vergroten. Voor een extra beschermingslaag kunt u zelfs een ketting- of penslot op uw deur aanbrengen zodat je inbraak preventie helemaal op orde is.

Installeer een deurkijker

Een andere manier om de deur beter te beveiligen is het installeren van een deurkijker – ook wel “kijkgaatje” genoemd – zodat je kunt zien wie er voor de deur staat voordat je de deur opent. Dit is vooral belangrijk als je in een gebied met veel criminaliteit woont of als je de persoon aan de deur niet kent. Kies een deurkijker met een breed gezichtsveld, zodat je de persoon aan de andere kant goed kunt zien, en zorg ervoor dat hij op een comfortabele hoogte is geïnstalleerd.

Deur raam beveiliging door raamsloten toe te voegen

Als je deuren ramen hebben, is het belangrijk om ook raamsloten toe te voegen. Inbrekers kunnen gemakkelijk glas breken en de deur van binnenuit openen. Er zijn veel verschillende soorten raamsloten beschikbaar, dus kies er een die het beste bij je woning past. Stiftsloten voorkomen bijvoorbeeld dat ramen meer dan een paar centimeter worden geopend, terwijl vleugelsloten beide helften van een dubbel draairaam samen vergrendelen. Welk type slot je ook kiest, zorg ervoor dat deze correct is geïnstalleerd en dat alle gezinsleden weten hoe ze het raam moeten sluiten.

Wat heb je nodig om een deurbeveiliging te installeren?

De complexiteit van de installatie van de deurbeveiliging die u hebt gekocht, hangt af van het type dat u hebt gekozen. Voor de meeste vormen moet u echter enkele gaten in zowel de muur als de deur maken en schroeven bevestigen. Handig gereedschap hiervoor zijn accuboormachines en klopboormachines. U kunt deze gereedschappen aanvullen met de bijbehorende booraccessoires.

Wat is het sterkste hang- en sluitwerk?

De sterkste sloten en het SKG-keurmerk hebben we al een paar keer besproken. Laten we dit nu eens nader bekijken. Uw deurbeveiliging is optimaal als u kiest voor sloten met een SKG-keurmerk. Als onafhankelijke organisatie test het SKG sloten op hun inbraakwerendheid en duurzaamheid.

Ze krijgen dan een keurmerk en één of meerdere sterren. Dit kunnen 1 tot 3 sterren zijn. Kies je voor een slot met 3 SKG-sterren, dan kun je een inbreker minimaal 5 minuten buiten houden. Dit is te lang voor een inbreker om het slot te openen. Daardoor zal hij sneller op zoek gaan naar een alternatieve woning met een zwakkere beveiliging.