Inbraakpreventie

Talloze mensen worden nog steeds getroffen door woninginbraken. Gelukkig zijn er steeds meer inbraakbeveiligingsopties, zodat er voor elk pand een oplossing is. Door het aantal artikelen kan het echter moeilijk zijn om door de bomen het bos te zien, omdat het onduidelijk is welk product voor welk doel wordt gebruikt. Om nog maar te zwijgen van alle ultramoderne oplossingen die ouderen afschrikken door hun technologische apparaten.

Inbraakpreventie middelen en tips

Iedereen kent het advies om alle ramen en deuren te sluiten alvorens weg te gaan. Of laat een licht branden om de indruk te wekken dat er iemand thuis is. Natuurlijk zorgt u er ook voor dat er geen waardevolle spullen zichtbaar zijn. Maar ondanks deze suggesties blijven inbraken voorkomen. Daarom geven wij u vijf methoden om uw woning te verdedigen tegen inbrekers.

Verander uw sloten om inbraak beveiliging aan te brengen

De eenvoudigste manier om de inbraakveiligheid van uw woning te verbeteren, is uw sloten bijwerken. De eerste zet van een inbreker is het onklaar maken van de sloten. Vaak blijven sloten op historische woningen ongewijzigd. De cilinders van deze sloten zijn eenvoudig af te breken, waardoor ze een uitnodigend doelwit vormen voor dieven. De nieuwste generatie sloten bevat een cilindertrekbeveiliging. De cilindertrekbeveiliging op de sloten vermindert de kans dat dieven de cilinder uit het slot halen. Deze strategie verlengt de tijd die nodig is om uw eigendom te betreden aanzienlijk, waardoor het minder aantrekkelijk wordt voor potentiële indringers.

Installeer schemersensoren als inbraakpreventie woning

Het installeren van schemersensoren is de tweede techniek voor een betere inbraakbeveiliging. Omdat de kans groter is dat ze worden waargenomen, zijn inbrekers minder geneigd om in te breken in een goed verlichte woning. Het plaatsen van een bewegingsmelder bij de voor- of achterdeur of het installeren van schemersensoren kan indringers afschrikken. De lichten gaan automatisch aan wanneer beweging wordt gedetecteerd of wanneer het buiten donker wordt. Zo maken schemerschakelaars een woning minder aantrekkelijk voor indringers.

Inbraakbeveiliging huis regelen met buitenverlichting

Buitenverlichting verhoogt ook de veiligheid van uw woning. Inbrekers vermijden werken in het volle zicht. Door buitenverlichting met bewegingsmelders en een sterke lamp te installeren, maakt u overval aanzienlijk minder aantrekkelijk. De sensoren kunnen naar wens worden ingesteld, inclusief het bereik van de detector en de verlichtingsduur van de lamp. Op die manier vestigt u de aandacht op uw ongewenste gast, zodat hij weggaat.

Inbraakpreventie met camera’s

De installatie van camera’s in en rond de woning heeft een grote invloed op de inbraakbeveiliging ervan. Criminelen houden er niet van om gefilmd te worden als ze bezig zijn. Door een camera op uw voordeur/oprit of achtertuin te richten, schrikt u dieven af.

Het is ook geen slecht idee om een eventuele camera in huis te plaatsen, gericht op de achter- of voordeur. Veel mensen denken dat camera’s te duur zijn; toch hangen de kosten van een camera af van het systeem dat u kiest.

Er zijn zoveel verschillende soorten camera’s dat de kosten variëren van zeer goedkoop tot vrij duur. Als u van plan bent videobewaking buiten de ingang te gebruiken, moet u een sticker ophangen die de aanwezigheid van camerabewaking aangeeft.

Inbraakbeveiliging met een alarmsysteem

Wie denkt dat de vorige adviezen onvoldoende zijn om criminelen in zijn buurt af te schrikken, kan een alarmsysteem installeren. Een alarmsysteem is een vrij kostbare investering, maar het kan absoluut de moeite waard zijn. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor systemen die u een sms sturen als er iets verdachts in uw huis gebeurt, zodat u snel kunt handelen en eventueel contact kunt opnemen met de politie. De nieuwe alarmsystemen van Alarmed is een voorbeeld van een beveiligingssysteem met diverse mogelijkheden. Er zijn ook minder uitgebreide systemen die dus minder duur zijn als huis beveiliging.

Hoeveel kost inbraakbeveiliging?

Betrouwbare inbraakbeveiliging kost gemiddeld € 1.150. Je kunt kiezen uit verschillende systemen en pakketten, zo heb je al een beveiligingspakket voor € 1.000, maar ook een inbraakpakket voor € 2.750. Denk aan alarmsystemen, raam- en deur beveiliging, een rolluik en zelfs camerabewaking in en om uw woning.

Hoe groot is de kans op een inbraak?

Gemiddeld wordt er 136 keer per dag ingebroken. Uit onderzoek van de stichting blijkt zelfs dat dit voor twee op de vijf Nederlanders geldt. Heeft u de afgelopen vijf jaar het slot of de cilinder niet vervangen, dan is de kans groot dat een inbreker binnen drie minuten in uw woning staat.

Welke maand heeft de meeste inbraken?

Statistisch gezien worden de minste inbraken gepleegd in juni en mei, en de meeste in december en januari. Ook tijdens carnaval en de zomervakantie is de kans op een inbraak groter dan gemiddeld.

In welke huizen wordt het meest ingebroken?

De meeste inbraken vinden plaats in goedkopere (huur)woningen. Het hang- en sluitwerk is hier vaak matig. Inbrekers zijn zich hier goed van bewust. Bovendien werken inbrekers het liefst in een buurt die ze goed kennen.