Raambeveiliging

Wilt u er zeker van zijn dat niemand uw woning binnenkomt? Maak het moeilijker voor onbevoegde indringers om uw huis te betreden door te kiezen voor raambeveiliging! Want er is niets zo geruststellend als je veilig voelen in je eigen huis. Ook al bent u afwezig. Ga zonder zorgen naar bed of op vakantie. Begin met het beveiligen van uw ramen door de informatie en suggesties hier te lezen of kijk naar deurbeveiliging of huisbeveiliging.

Inbraakbeveiliging raam

U kunt bij het beveiligen van uw ramen kiezen tussen een gewone raamsluiting en een raamsluiting met een veiligheidskeurmerk. Wij leggen het onderscheid uit, zodat u de beste beslissing voor uw woning kunt nemen.

Gewone raamsluiting

Op een gewone raamsluiting wordt een cilindersluiting gemonteerd. In tegenstelling tot modellen met een veiligheidskeurmerk zijn deze modellen niet voorzien van een haakgrendel. Hierdoor missen ze ook een veiligheidsafdichting.

Raam beveiligen tegen inbraak met veiligheidskeurmerk

Haakschieters worden gemonteerd op raamsluitingen met een veiligheidskeurmerk. Een haakgrendel wordt vastgezet in de gesloten stand van de sluitkom. Hierdoor kan het raam niet met een koevoet worden geopend en blijft de inbreker buiten. Wilt u weten hoe de SKG-categorieën in elkaar zitten en wat ze garanderen? U kunt het hier bekijken of andere vormen van inbraakpreventie raadplegen!

Heeft u een raam op uw achterdeur?

Dat zou kunnen! Met behulp van een raamslot kunt u zich veiliger voelen door de extra beveiliging van uw achterdeur. Plaats deze op zowel het bovenste als het onderste deel van de deur. Plaats de raamsluitingen op de achterdeur in de omgekeerde positie. Dit voorkomt dat de sluiting per ongeluk valt of sluit. Handig wanneer u huisdieren of kleine kinderen heeft en met hen in de tuin werkt.

Raambeveiliging open raam

Met behulp van een raamopener kunt u zonder zorgen uw huis ventileren en tegelijkertijd onbevoegde toegang voorkomen. Hieronder beschrijven we de vele soorten uitzetters. Breng ze aan op uw openslaande of draaiende raam om frisse lucht binnen te laten!

Gat expander

De gatuitzetter is de meest voorkomende en bekende uitzetter. Met behulp van de gaten kan het raam op één van de plaatsen worden vastgezet. Het voorkomt dat het open raam door de wind wordt bewogen.

Telescoopuitzetter

Met een telescoopuitzetter kan het raam in elke gewenste hoek worden geopend. Bovendien bevat dit apparaat, in tegenstelling tot de gatverbreder, een dempingsveer. Dit betekent dat de telescoopuitzetter schokken effectief opvangt en dat het raam niet dichtslaat. Bovendien kan de uitzetter op deuren worden gebruikt.

Combi-uitzetter Q

Met één beweging kunnen openslaande of uitzetramen worden geopend of gesloten. Ideaal om het raam in positie te houden en dus goed voor de ventilatie. Wilt u maximale veiligheid? Dat kan! Sommige types zijn SKG-gekeurd omdat ze voorzien zijn van een slot. Zeer veilig.

Espagnoletslot

Een spanjoletslot of espagnoletslot beveiligt ramen van binnenuit. Bestaat uit een stang en een hefboom die de stang boven en onder in het raam duwt. Hierdoor wordt het raam op twee plaatsen gesloten.

Er zijn opbouw- en inbouwvarianten verkrijgbaar. De hendel kan de vorm hebben van een hendel of een draaiknop. De hendel wordt neergelaten wanneer het raam gesloten is. De stang kan ook worden beveiligd door er een sluitplaat overheen te monteren. Er zijn nog meer sluitgrepen.

Rooster

Voor kleine ramen die zelden worden geopend, zoals die in de kelder, kan een metalen rooster dieven afschrikken.

Bevestig het rooster eenvoudig met schroeven aan het raam. Zorg ervoor dat het rooster niet van buitenaf kan worden losgeschroefd. Dit kan door gebruik te maken van speciale schroeven die eenvoudig te installeren zijn, maar waarvoor gereedschap nodig is om ze te verwijderen.

Schuifbare frontbalk

Door tussen schuiframen een schuifdeurstang aan te brengen, kan extra veiligheid aan schuiframen worden toegevoegd. Het plaatsen van een stok onderaan de rail is onvoldoende om diefstal te voorkomen.

De meeste schuifpuien zijn voorzien van een ventilatiestand, waardoor ook bij een gesloten raam luchtstroming mogelijk is. Ook verkrijgbaar in een intrekbare vorm om tussen schuiframen te passen. Aan elk uiteinde van de schuifdeurbalk zitten gaten. Zo kan de balk aan beide zijden van het glas worden vastgeschroefd.

Raam beveiligen tegen inbraak met rolluik aan de voorzijde

Een voorrolluik zorgt niet alleen voor duisternis, zonwering en isolatie, maar ontmoedigt ook inbraak. Het bestaat uit PVC of dubbelwandig aluminium en is handmatig of elektrisch bedienbaar. De standaard diefstalbeveiliging op de voorrolluiken maakt het onmogelijk om het rolluik van buitenaf op te tillen.

Een dief wil zijn missie zo snel mogelijk volbrengen. De tijd die nodig is om een rolluik open te wrikken, zal een inbreker ontmoedigen.

Hoe beveilig ik mijn raam?

Het plaatsen van twee SKG*® raamsluitingen of twee SKG*® druksluitingen die met een sleutel afsluitbaar zijn, geeft een openslaand raam voldoende basisbeveiliging. Daarnaast is het aan te bevelen om bij naar buiten draaiende ramen de scharnierzijde te beveiligen met twee antidiefstalklemmen.

Waarom ramen afsluiten met een raambeveiliger?

Hoe is een raamslot nuttig? De primaire functie van een raamslot is uw woning te beschermen tegen indringers. Het blijkt dat steeds meer inbrekers ervoor kiezen om via de ramen een woning binnen te komen. Deuren zijn moeilijker in te breken dan ramen.