Schuifpui beveiliging

Het is cruciaal om uw schuifpui goed te beveiligen. Een schuifpui is een prachtige aanwinst voor elke woning. Niet alleen voor u, maar ook voor potentiële inbrekers Zij weten maar al te goed dat schuifpuien vaak onvoldoende worden bewaakt. Een eenvoudige manier om een woning binnen te komen.

Schuifpui beveiligen

Eenvoudige schuifpuisloten zijn eenvoudig te bedienen. Vervolgens is het gewoon een kwestie van de gevel uit de rails halen om binnen te komen. Deze blog helpt u bij het voorkomen van een inbraak. We leggen uit hoe u uw schuifpui optimaal kunt bevestigen.

Hoe kun je een schuifpui beveiligen tegen inbraak?

Er zijn talloze manieren beschikbaar om uw schuifpui te beveiligen. Welke oplossing u ook kiest, controleer uw beveiliging grondig op keurmerken. Kies voor kwaliteit, ook al kost dat wat meer.

Belangrijke kwaliteitskeurmerken zijn het SKG (kwaliteits- en veiligheidskeurmerk) en het PKVW (Politie Keurmerk Veilig Wonen). Informeer altijd naar deze kenmerken voordat u een aankoop doet.

Voor de bevestiging van een schuifpui bestaan een drietal mogelijkheden:

  1. Schuifpui balkslot
  2. Oplegslot
  3. Stift vergrendeling

Schuifpui balkslot

U installeert een balkslot in de rails van de schuifpui. Hierdoor kan het paneel niet volledig worden geopend of uit het kozijn worden verwijderd. De beste bescherming voor een schuifpui is een balkslot, omdat het verwijderen van een paneel voor een crimineel de meest effectieve methode is om een schuifpui te openen.

Bovendien is het mechanisme niet zichtbaar en werkt het balkslot ook in open stand. Zodat u gemakkelijk kunt ventileren terwijl uw schuifpui beveiligd is. Balkensloten zijn echter de duurste beveiligingsoptie voor schuifpuien. Daarom raden wij u aan altijd een expert te raadplegen. Wij kunnen u daarbij helpen.

Oplegschot

Op zoek naar een minder dure manier om uw schuifpui te beveiligen? Kies in plaats daarvan voor een oplegschot. Om zeker te zijn van kwaliteit, onderzoekt u het slot op een keurmerk (SKG en PKVW). Er zijn drie kwaliteitsniveaus voor het SKG-keurmerk: één, twee en drie sterren. Hoe meer sterren een velgenslot heeft, hoe veiliger het is.

Een oplegschot is eenvoudig te installeren en vereist geen hulp van een expert. Let op: Bij sommige schuifpuien vervalt de garantie als er schroeven of gaten worden geboord.

Stiftslot

Het stiftslot is een andere optie voor het vergrendelen van uw schuifpui. Dit biedt een uitstekende bescherming voor de buitenkant van de schuifpui en heeft als bijkomend voordeel dat het er stijlvol uitziet. Dit systeem voldoet niet aan de eisen van het PKVW-keurmerk en dat is een nadeel. Het stiftslot is vrij eenvoudig van binnenuit te omzeilen.

Naast een ingang gebruiken criminelen schuifpuien ook vaak als uitgang. Daarom is het net zo belangrijk om de schuifpui van binnenuit te beveiligen. Ons advies? Investeer in een balk- of oplegslot. Een stiftslot is ongewenst. Dit is minder inbraak werend en zal uw schuifpui niet optimaal beveiligen.

Extra tips voor beveiliging voor schuifpui

Naast het plaatsen van een stiftslot of schuifpui balkslot op uw schuifpui zijn hier tien aanvullende algemene beveiligingsadviezen. Hiermee kunt u uw woning beveiligen tegen indringers:

  • Investeer in kwalitatieve deur- en raamsloten. Ook van toepassing op uw schuifpui! Wil je meer weten? Lees dan over je deuren beveiligen tegen inbraak of kies voor een beveiliging voor je ramen.
  • Doe altijd alle deuren en ramen op slot voordat u het huis verlaat of zich terugtrekt voor de nacht.

Laat enkele (energiezuinige) lampen branden om de indruk te wekken dat het huis bewoond is. Inbrekers gaan een confrontatie graag uit de weg, daarom hebben ze het eerder gemunt op woningen die leeg lijken. Zorg ook voor voldoende buitenverlichting of kies voor camerabeveiliging in je huis. Bijvoorbeeld niet alleen bij de voordeur, maar ook in de voor- en achtertuin. Dit vergroot de kans dat omstanders (of u) de indringer kunnen waarnemen.

  • Kondig nooit op sociale media aan dat u niet op kantoor of op vakantie bent. Raak eraan gewend om soortgelijke content op sociale media aan te bieden. Of zorg ervoor dat uw accounts voldoende beschermd zijn. Controleer of “vrienden van vrienden” uw postings kunnen bekijken en schakel deze functie uit als dat kan.
  • Toon geen waardevolle spullen in het zicht. Bijvoorbeeld een dure televisie of laptop, maar ook kunst en zeldzame kunstvoorwerpen.
  • Word lid van een buurtwachtgroep op WhatsApp. Is dit artikel in uw regio nog niet toegankelijk? Toon dan initiatief! Met zo’n bord kunt u elkaar eenvoudiger op de hoogte brengen en dieven afschrikken:

Investeer eventueel in een beveiligingssysteem

Bevestig anti-klimstrips en/of puntige uitsteeksels aan uw hekken, muren en dak. Maak de toegang voor indringers zo moeilijk mogelijk. Laat nooit sleutels achter in deuren of ramen. Het is een misvatting dat dieven het slot niet kunnen kraken. Verstop uw sleutels altijd om te voorkomen dat dieven ze ontdekken. Als sleutels in verkeerde handen vallen, moeten alle sloten worden vervangen. Dit wordt niet gedekt door de verzekering, door te kiezen voor huisbeveiliging kun je dit soort inbraken voorkomen, ook wil de verzekeraar nog wel eens een ruimere dekking bieden als er sprake is van inbraakpreventie in de woning.

Hoe kun je een schuifpui beveiligen?

Om een schuifdeur goed te beveiligen tegen inbraak adviseren wij het gebruik van een Abus Security raamslot in combinatie met een Secubar schuifdeurbeveiliging type Basic. Voor extra beveiliging van de schuifdeur is er de mogelijkheid om een schuifdeurslot te plaatsen in combinatie met een Secustrip Type 2.

Kun je schuifpui slot zelf maken?

Op het moment dat het slot in uw schuifdeur nog een cilinder heeft die u er gemakkelijk uit zou kunnen trekken, is het tijd om een nieuw cilinderslot in uw schuifdeur te plaatsen. Dit is een klus die je zelf kunt doen. Je hebt er geen slotenmaker voor nodig.